Hoe organiseer ik een Zeskamp? • Attractieverhuur TimTom

donderdag 6 januari 2022 door Martijn Meijer

In 1964 is er begonnen met de naam zeskamp, waarbij de christelijke NCRV een spelshow organiseerde waarin bewoners van dorpen en steden het op sportief vlak tegen elkaar opnamen. Hier wordt het zeskamp voor het eerst geïntroduceerd, toentertijd nog wat knullig uitgevoerd maar tegenwoordig wordt het uitgevoerd met de nieuwste attracties. Een zeskamp of een meerkamp is al jaren een ideale en populaire activiteit voor teambuilding en plezier en mag niet ontbreken op een familiedag, bedrijfsuitje, training of een vrijgezellendag.

De zeskamp spellen van attractieverhuur TimTom staan garant voor een dag vol plezier, uitdaging en strijd. Attractieverhuur TimTom heeft een uniek assortiment zeskamp spellen, vol innovatie, humor en grensverleggende attracties die je nergens anders kunt vinden.

Hoe moet ik een zeskamp organiseren?

Het organiseren van een zeskamp kan soms onverwachts veel werk opleveren. Voor attractieverhuur TimTom is het dagelijkse kost en met onze expertise kunnen we jullie de zorg volledig uit handen nemen. We hebben standaardpakketten ontwikkeld waar je zo mee aan de slag kan, zoals het school sportdag pakket of mega zeskamp pakket. Neem als voorbeeld het mega zeskamp pakket. Dit mega zeskamp pakket is voor elk evenement geschikt en bevat minimaal 15% korting! Het mega zeskamp pakket beging met een uitdagende stormbaan, namelijk de Take Out Stormbaan. Hier volgt een megaspannend potje Slingerbal en de kletsnatte Dubbele buikglijbaan. Nog niet nat genoeg? Dan gaat de Mega Zeskamp Pakket verder met de Tobbedansbaan. Stuiter met de zaklopen (ook voor kinderen) en sluit het af met de Funslangen. Als dat geen succes wordt!

Wil je liever een zeskamp op maat organiseren? Dat kan ook, geef aan ons door wat je graag terug wilt zien op jouw evenement en wij zullen een gaaf Zeskamp pakket samenstellen.

Zeskamp draaiboek

Een goed draaiboek is van belang om het zeskamp evenement tot een succes te brengen. Niet elk spel duurt even lang, ook wil je niet dat er onnodig gewacht moet worden (ook al is het wel leuk om de deelnemers van de Sweeper af te zien vallen). Een Zeskamp draaiboek zorgt ervoor dat iedereen actief blijft en de actieve spellen goed op schema blijven. In een draaiboek wordt alles overzichtelijk gemaakt en hoelang de spellen duren. Wij hebben al meerdere voorbeeld draaiboeken/doordraai schema’s ontwikkeld. Willen jullie ook een voorbeeld ontvangen of dat wij jullie hierbij helpen, geen enkel probleem bij attractieverhuur TimTom.

Bij attractieverhuur TimTom zijn er verschillende zeskamp activiteiten te huur, deze kun je zelf samenstellen of met een van de collega’s van TimTom. Dit kun je telefonisch bespreken of via de e-mail. Je kunt in je zeskamp verschillende elementen naar voren laten komen, bijvoorbeeld wat meer waterattracties, of juist meer stormbanen of spelkussens. Alles is mogelijk en we doen er alles aan om jouw evenement tot een succes te maken.

De zeskamp spellen verdelen we onder in meerdere categorieën:

 • Sport & Spel: Dit zijn wat kleinere spellen, hierbij is het doel dat je met deze spellen goed samenwerkt. Je kunt hier denken aan broekdelen of de Skippyslang. Je kunt met deze spellen een goede afwisseling creëren bij het zeskamp.
 • Waterattracties: Deze attracties zorgen voor een goede verfrissing in de warme zomers. Wij hebben meerdere soorten waterattracties, waaronder stormbanen met waterelementen, speciale buikschuifbanen of waterhellingen. 
 • Spelkussens: Wil je gegarandeerd droog blijven, dan zijn spelkussens ideaal voor jou. Ieder spelkussen is weer anders, wie kan het verste rennen in de Bungee Run? Of wie blijft het langst staan op de Striker?
 • Stormbanen: Wij hebben heel veel stormbanen in ons assortiment, hier kunnen verschillende zeskampen mee ontwikkeld. Ben je een competitief? Dan kan je zeker kijken wie het snelst over een stormbaan heen kan. 

Hoe maken wij een zeskamp op maat?

Ten eerste is het belangrijk te weten voor wie wij het zeskamp moeten gaan organiseren, het is een verschil of wij dit doen voor jongeren op de lokale sportvereniging, of juist het vrijgezelle feest van de bruid. Hebben jullie nagedacht over de locatie? Wordt het georganiseerd op gras, steen of kunstgras? Hier kunnen we het pakket op aanpassen.

Daarnaast is het goed te weten hoeveel verschillende spellen je wilt houden. Wil je het zeskamp een hele dag laten duren of 2 uurtjes? Als je dit weet kunnen wij op zoek naar de verschillende onderdelen die hierop aansluiten.

Nadat we weten welke onderdelen we nodig hebben, moet je nadenken over hoe je het wilt vormgeven de dag. Bij attractieverhuur TimTom hebben we verschillende pakketten van verschillende prijsklassen. Weet jij wat je als budget kan vrijmaken voor het Zeskamp pakket?

Als we weten welk pakket het beste bij jouw evenement/zeskamp dag past, moeten we nadenken hoe de dag gaat verlopen. Beginnen met een waterattractie is niet ideaal, doordat de deelnemers dan de gehele zeskamp nat zijn. Hierdoor zouden wij aanbevelen om te eindigen met een gave waterattractie.

Hoe gaat het op de dag zelf in zijn werk?

Als de informatie, zoals dag, tijden, adres, op- en afbouwtijd/ operationele tijden bekend zijn maken wij hierop een planning voor onze instructeurs. Wij informeren onze instructeurs met de belangrijkste informatie en zorgen dat deze met kennis en expertise over de attracties naar jullie toe komen. Jullie hebben dus bij attractieverhuur TimTom geen omkijken naar de op- en afbouw, maar als jullie helpen kunnen wij dat altijd waarderen!

Tips vanuit attractieverhuur TimTom

Om jullie zeskamp pakket tot een succes te maken hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet.

 1. Zorg voor een kloppend doordraai schema
  Wij hebben vaker meegemaakt dat de tijden niet haalbaar zijn of dat er te krap gepland is, waardoor het doordraai schema niet haalbaar is.
 2. Zorg voor genoeg stroom
  Op de meeste Zeskamp attracties moeten een of twee blowers en deze blowers moeten constant aan blijven staan. Zorg dus dat je van tevoren goed kijken hoeveel Watt de blowers bij elkaar verbruiken. Hierin kunnen wij jullie ook adviseren.
 3. Zorg voor een omroepinstallatie
  Als er meerdere zeskamp attracties op staan, inclusief deelnemers, maakt dit een hoop FUN geluid. Om hier overeen te komen met je stem wordt lastig, hierdoor raden wij een omroepinstallatie aan. Deze is uiteraard ook te huur bij attractieverhuur TimTom.

Wil jij meer informatie over het organiseren van een zeskamp, wat de mogelijkheden zijn op jouw evenement of wat de kosten worden?

Neem dan contact met ons op via info@attractieverhuurtimtom.nl of 06 24 65 65 94


Over de auteur

Meer blogs

Een reactie toevoegen